fbpx
Політика

У п’ятницю в Осло оголосять ім’я лауреата Нобелівської премії миру

У п’ятницю в стінах Норвезького нобелівського інституту в Осло буде оголошено ім’я лауреата Нобелівської премії миру 2013 року. Всього в цьому списку знаходиться 259 кандидатів, серед яких – три російських правозахисниці.

Право пропонувати кандидатури надано нинішнім і колишнім членам Норвезького Нобелівського комітету, консультантам Норвезького Нобелівського інституту, національним парламентам та урядам, членам Міжпарламентського союзу, Міжнародного суду в Гаазі та Міжнародного арбітражу та деяким іншим міжнародним організаціям. До розгляду приймаються кандидатури, запропоновані не пізніше першого лютого року присудження.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Серед кандидатів на Нобелівську премію мир-2013 найбільше росіян – це три правозахисниці – голова Московської Гельсінкської групи Людмила Алексєєва, засновниця центру "Меморіал" Світлана Ганнушкіна і виконавчий директор асоціації "Голос" Лілія Шибанова.

Тим часом, найбільш вірогідною переможницею міжнародні спостерігачі вважають Малалі Юcуфзай – юну правозахисницю з Пакистану. Якщо нагороду присудять їй, вона у свої 16 років стане наймолодшим лауреатом премії.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

У п’ятницю в Осло оголосять ім’я лауреата Нобелівської премії миру (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: