fbpx
Політика

Делегація з Литви приїжджає до Москви для обговорення «молочного ембарго»

У п’ятницю в Москві в Росспоживнагляді пройде зустріч експертів Росії та Литви, на якій буде обговорено питання про російську заборону на постачання молочної продукції з Литви.

"Я отримав лист від прем’єр-міністра Литви з проханням провести консультації. У п’ятницю делегація працюватиме з експертами, потім з делегацією зустрінуся я", – повідомив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Він також зазначив, що ембарго на поставки литовської молочної продукції в Росії як і раніше в силі. "Все залежить від того, з чим вони приїдуть. Будемо працювати", – пояснив Геннадій Онищенко, відповідаючи на запитання журналістів, чи можливий на консультаціях прорив.

Нагадаємо, з 7 жовтня російська санітарна служба призупинила ввезення на територію країни молочних продуктів з Литви в зв’язку з появою претензій до її якості. Наступного дня, 8 жовтня, Геннадій Онищенко заявив, що Росспоживнагляд готовий провести прямі консультації з виробниками молочної продукції з Литви, які хочуть повернутися на ринок в Російській Федерації.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: