fbpx
Політика

Генсек НАТО: «Військового рішення для конфлікту в Сирії не існує»

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що застосування військової сили проти Сирії не призведе до вирішення конфлікту в цій близькосхідній країні.

"Зараз я не бачу, яку роль в цьому може зіграти НАТО… Військового рішення для конфлікту в Сирії не існує", – заявив Расмуссен у четвер в Афінах у ході спільної прес-конференції з главою грецького МЗС Евангелосом Венізелосом.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Раніше, місяць тому голова Північноатлантичного альянсу стверджував, що рано знімати з порядку денного питання про застосування сили проти Дамаска, щоб допомогти дипломатам вирішити конфлікт.

Генсек НАТО звернувся із закликом до сирійського уряду та керівників опозиції, в якому вказав на необхідність їх участі у роботі міжнародної конференції в Женеві, яка планується, імовірно, на листопад.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Нагадаємо, в кінці серпня в результаті застосування хімічної зброї бойовиками різко загострилася ситуація в Сирії і влада США була на порозі нанесення удару по позиціях урядової армії. Потім після пропозиції Росії Дамаск погодився на повне знищення наявних у його розпорядженні арсеналів.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: