fbpx
Суспільство

У Москві відреставрують пам’ятник Дзержинському

Як повідомив комітет Москви з цінової політики в будівництві і державній експертизі проектів, московський уряд вирішив відреставрувати сім пам’ятників і скульптурних композицій, включаючи пам’ятник Феліксу Дзержинському.

«Загальна кошторисна вартість ремонтно-реставраційних робіт складає більше 50 млн рублів», – повідомляється на сайті цього комітету.

Крім пам’ятника Дзержинському в цей список пам’ятників, на реставрацію яких вже узгоджена проектно-кошторисна документація, включені бронзова скульптура Михайла Лермонтова, мармуровий бюст Сергія Чаплигіна, бронзовий бюст Олексія Щусєва.

Читайте також:  Мобілізація від 25 років: до ТЦК почнуть викликати чоловіків

На сайті також повідомляється, що крім скульптур відомим російським діячам літератури, науки та архітектури, вже готові проекти реставрації для ряду «ідеологічних» пам’ятників епохи соцреалізму. Зокрема, йдеться про меморіальну композицію Олександру Герцену і Миколі Огареву, а також виявлений об’єкт культурної спадщини монумент «Перші комсомольці».

У цьому ж списку знаходиться і пам’ятник «Верстовий стовп на Старій Володимирській дорозі», датований 1783 роком.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: