fbpx
Політика

Держдеп: «США не цікавить зустріч Сноудена з батьком у Москві»

Представник держдепартаменту Марі Харф заявила, що Вашингтон не цікавиться зустріччю автора витоків інформації про американські спецслужби Едварда Сноудена з його батьком Лоном, що відбулася в Москві в четвер.

 

«Батько нас особливо не цікавить, і навіть його зустріч із сином нас не цікавить. Що нас дійсно цікавить – це щоб Едвард Сноуден повернувся в США. Його звинувачують тут в дуже серйозних злочинах, і йому буде гарантований чесний процес», – сказала Харф і додала, що їй нічого не відомо про те, які повідомлення від американської влади міг привезти Сноуден -старший своєму синові.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Сам Сноуден-старший дав інтерв’ю російському телеканалу, в якому повідомив, що радий за сина і спокійний за його безпеку в Росії. Тим часом, адвокат Анатолій Кучерена повідомив, що Лон Сноуден отримав багаторазову російську візу і тепер має намір багато разів приїжджати до Росії. Кучерена також розповів, що небезпека переслідування Едварда Сноудена американською стороною зберігається. Так, за словами Кучерени, його і батька Сноудена переслідували невідомі на п’яти автомобілях після того, як вони покинули аеропорт Шереметьєво.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Держдеп: «США не цікавить зустріч Сноудена з батьком у Москві» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: