fbpx
Література

У лонг-лист кандидатів на отримання премії Астрід Ліндгрен включені двоє росіян

  25 березня 2014 в Швеції буде оголошено ім’я лауреата премії імені Астрід Ліндгрен. Урочиста церемонія вручення нагороди пройде 2 червня 2014 року в Стокгольмі.

У список претендентів на отримання почесної нагороди потрапили два автори дитячих книг з Росії. Цієї честі удостоїлися поет і письменник Сергій Махотін та ілюстратор Катя Толстая. У загальній складності в лонг-лист премії Астрід Ліндгрен увійшли 238 письменників, поетів та ілюстраторів з 68 країн світу. Основна частина кандидатів не раз висувалася на здобуття цієї премії, а 54 людини номіновані вперше.

Читайте також:  210 років від народження Тараса Шевченка: цікаві факти про Пророка

Торік, як зазначають організатори премії, кількість номінантів була на 15 % меншою. Росію в 2012 році представляла Діна Сабітова, а лауреатом стала Марісоль Місенте (Аргентина), що працює під псевдонімом Ісоль.

Щорічна премія імені Астрід Ліндгрен заснована урядом Швеції після смерті письменниці у 2002 році. Її вручають за заслуги в галузі дитячої літератури. Нагорода переможцю складає близько 770 000 доларів. До складу журі входять 12 осіб – по чотири бібліотекарі, ілюстратори, літературознавці і письменникии.

Читайте також:  210 років від народження Тараса Шевченка: цікаві факти про Пророка

Номінант на премію Астрід Ліндгрен Сергій Махотін (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: