fbpx
Спорт

Сочі-2014. Перехід на зимовий час до старту Олімпіади обійдеться в 300 млн доларів

Перехід Російської Федерації на зимовий час до початку Олімпіади в Сочі спричинить за собою фінансові ризики організаторів. Зокрема, перехід на зимовий час може обійтися російському бюджету в 300 мільйонів доларів. Про це на слуханнях у Громадській палаті повідомив Дмитро Чернишенко, голова оргкомітету зимової Олімпіади в Сочі.

«Крім репутаційних ризиків і будь-якого дискомфорту для наших спортсменів, а також логістичних проблем, ми передбачаємо і фінансові ризики», – розповів чиновник.

За його словами, перехід на зимовий час до початку Олімпіади зажадає додаткових витрат федерального бюджету Росії. Державні кошти будуть спрямовані для виплати компенсації претензій міжнародним телемовникам, у яких можуть змінитися рекламні контракти після переведення часу.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

«Ці претензії приведуть до виставлення неустойок… і нам доведеться це компенсувати. Розмір ризиків може перевищувати суму в 300 мільйонів доларів», – розповів Дмитро Чернишенко.

Глава оргкомітету додав, що організатори зимових Ігор робили розклад для всіх спортсменів, враховуючи, в першу чергу, інтереси збірної Росії. Крім того, зазначив Чернишенко, вже змодельовані поставки продуктів, сформовані транспортні потоки, тому зміна часу навіть на одну годину «призведе до фатальних змін у встановлених розкладах».

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Дмитро Чернишенко нагадав, що організатори Олімпіади мають зобов’язання і перед міжнародними телекомпаніями, які транслюватимуть Олімпійські ігри-2014.

«Вартість телеправ на 2 цикли Олімпійських ігор, куди входить Сочі, – це 4,5 мільярда доларів», – заявив Чернишенко.

Нагадаємо, що зараз в Росії на постійній основі діє літній час. Перехід на «зимовий» час скасували в 2011 році.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: