fbpx
Політика

Угоду з ЄС потрібно не лише прийняти, а й імплементувати – Кличко

 Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко, виступаючи на круглому столі з питань європейської інтеграції, заявив, що Угоду про асоціацію необхідно не тільки підписати, але також і імплементувати. У зв’язку з цим він закликав створити робочі групи в різних сферах, які займуться виконанням положень політичної і економічної частини асоціацію з Євросоюзом.

«Наші депутати активно працюють над виробленням спільної редакції європейських законопроектів. Наприклад, над антикорупційними проектами або законопроектом про виконання судових рішень. Для нас ці документи – це план дій і заходів для того, щоб в Україні були введені європейські стандарти життя, освіти, робочі місця і соціальні гарантії», – зазначив Віталій Кличко.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

За його словами, опозиція проти імітації діяльності і гасел і виступає виключно за конкретну роботу і персональну відповідальність всіх керівників органів законодавчої та виконавчої влади.

Кличко нагадав, що його партія ініціювала проведення круглого столу, розраховуючи тим самим прискорити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію.

Також він звернув увагу на те, що вимоги Євросоюзу залишаються незмінними і тому потрібно якомога швидше вирішити питання Юлії Тимошенко і прийняти два головних євроінтеграційних законопроекти – про прокуратуру і вибори.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

«Проте вони ще навіть не внесені до парламенту», – зазначив Віталій Кличко.

За словами лідера партії «УДАР», також не можна допустити знищення міського самоврядування, привівши в приклад Київ і ще кілька міст. Він нагадав, що в Києві вже три роки немає міського голови, а влада зараз усіма силами блокує проведення виборів у столиці, що абсолютно суперечить її заявам про євроінтеграційні прагнення.

Читайте також: