fbpx
Політика

«Свободівці» вивісили в залі засідань Верховної Ради червоно-чорні прапори

  Народні депутати з фракції "Свобода" у п’ятницю вивісили в залі засідань Верховної Ради червоно-чорні прапори і розтяжку "Слава героям УПА, 14 жовтня – марш боротьби".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", розтяжка виконана у синьо-жовтій колірній гамі.

Таке оформлення залу – навпроти трибуни та президії парламенту за робочими місцями депутатів з "Свободи".

Як відомо, 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, в Києві пройде традиційний марш на честь УПА.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

"14 жовтня в Києві о 16:00 біля пам’ятника Шевченку буде проведено наш традиційний численний марш на честь Української Повстанської армії, на честь українського козацтва. Приходьте, і ми всім українофобам покажемо, що прапор червоно-чорний – це наш прапор", – повідомив раніше народний депутат України фракції "Свобода" Андрій Іллєнко.

Червоно-чорний прапор є символікою українських націоналістів, був прийнятий Проводом ОУН Степана Бандери в 1940 році.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

14 жовтня церкви східного обряду (православні та греко-католики) відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке було одним з найважливіших свят запорізького козацтва, а також вважається днем створення УПА. Починаючи з 2005 року, в цей день в різних містах України проходять ходи і мітинги прихильників українського націоналізму.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: