fbpx
Економіка

Ціни на нафту знижуються на тлі боргу США

Ціни на нафту на світових товарних ринках знижуються після того, як президент Барак Обама і представники республіканської партії не змогли домовитися про підвищення стелі боргу США, передає УНН з посиланням на Bloomberg.

Зокрема, ф’ючерси легкої нафти марки WTI з поставкою в листопаді зменшуються четвертий раз за тиждень, так само як ціни на нафтову суміш Brent.

Так, на 10.10 за київським часом ціни на WTI з поставкою в листопаді знизилися на 32 центи або на 0,31 % до 102,69 доларів за барель. Ф’ючерси на нафту Brent показали зменшення на 27 центів (на 0,24 %, до 111,53 долара).

За офіційними даними, спікер Палати представників Джон Бонер і інші республіканські лідери зустрілися з президентом США, щоб обговорити відстрочку дати вичерпання ліміту держборгу з 17 жовтня до 22 листопада.

В американських ЗМІ зазначається, що законопроект, який вирішить питання кордону боргу може бути поставлений на голосування вже сьогодні.

"Події минулої ночі зменшити ризик негайної кризи, і показали, що американські політики не хочуть робити необдуманих кроків, які матимуть безпосередній вплив на економіку", – сказав головний ринковий аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер.

Аналітики відзначають, що на ціни на нафту впливає нестабільна ситуація в Лівії, яка може ще більше обмежити експорт нафтової сировини з країни.

Так, прем’єр-міністра Лівії Алі Зеідан звільнили вчора після того, як він був викрадений з готелю Corinthia групою революціонерів.

"Ситуація в Лівії була вирішена в короткий термін. Але це нагадало світовій спільноті, що Лівія дуже нестабільне місце", – сказав Р.Спунер.

Він також зазначив, що хоча видобуток нафти був лише недавно відновлений, чергова втрата контролю над нафтовими родовищами, може призвести до зупинки експорту сировини.

Відзначимо, що Лівія володіє найбільшими запасами нафти в Африці. Країна є членом Організації країн-експортерів нафти і перекачує близько 40 % світової сировини. Обсяг виробництва в країні минулого місяця впав до найнижчого показника з усіх 12 членів групи експортерів.

Джерело: УНН

Читайте також: