fbpx
Політика

Рибак повинен пояснити суду, чому була заблокована картка Маркова

 Як повідомила прес-служба Ігоря Маркова – колишнього члена фракції Партії регіонів, який був позбавлений свого депутатського мандата, Одеський окружний адміністративний суд зобов’язав голову Верховної Ради України Володимира Рибака протягом двох тижнів відповісти, чому він заблокував картку Маркова.

Слід нагадати, що суд прийняв позов Маркова проти Рибака ще 9 жовтня. Екс-депутат зажадав, щоб рішення Рибака визнали протиправним, і наполіг, щоб його скасували. У зв’язку з цим, суд зобов’язав спікера представити докази правомірності своїх дій щодо Маркова.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За словами адвоката Маркова Олександра Казарновського, якщо Рибак так і не доведе правомірність свого розпорядження, то суд буде виходити з вже наявних у справі відомостей. Зокрема, як припускає Казарновський, суд визнає неправомірним рішення спікера.

Адвокат підкреслив, що  йдеться саме про блокування картки, на що, як він стверджує, у спікера парламенту немає права.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Володимир Рибак, як відомо, оголосив про припинення повноважень Маркова 20 вересня. За його розпорядженням, Марков був позбавлений заробітної плати, а його картка заблокована.

Читайте також: