fbpx
Футбол

Україна-Польща: 11 жовтня один з найважливіших матчів в історії української збірної

Сьогодні збірна України зіграє в Харкові на стадіоні «Металіст» з національною командою Польщі. Вийшло так, що цей поєдинок є чи не головним для української команди в нинішньому відбірковому турнірі на чемпіонат світу-2014. Цікаво, що матч цих команд у Варшаві, виграний підопічними Михайла Фоменка з рахунком 3:1, також був найважливішим – той поєдинок визначав,чи зможе жовто-синя дружина, після несподіваних осічок з Молдовою та Чорногорією втрутитися в боротьбу за путівку до Бразилії. Загалом, саме матчі з Польщею виходять для України найважливішими і найголовнішими у відбірковому турнірі.

У групі Н, де грають Україна і Польща, турнірна ситуація така, що на путівки до Бразилії претендують відразу чотири команди і у кожної з них є непогані шанси поїхати на світову футбольну першість. У збірної Англії зараз 16 очок, в України і Чорногорії по 15, а у команди Польщі – 13. Збірна Англії сьогодні прийме вдома команду Чорногорії і стає зрозумілим, що осічка англійців і перемога України над Польщею практично гарантують підопічним Михайла Фоменка вихід з групи з першого місця. У заключному турі в групі Н збірна України гратиме з Сан-Марино, а Англія зіграє з Польщею і всі прекрасно розуміють, що втрата очок англійцями виглядає набагато реальніше, ніж України в поєдинку проти аутсайдера групи. Загалом, календар у збірної Англії виглядає складніше, ніж в української команди.

Коли Михайло Фоменко прийняв збірну України, він заявив, що для його команди в цьому відбірному циклі кожен матч як останній. Що ж, Михайло Фоменко зумів зі збірною домогтися того, у що мало хто вірив ще півроку тому, коли Україна з двома набраними очками перебувала у нижній частині турнірної таблиці групи Н. Путівка до Бразилії в руках (або в ногах) футболістів збірної України. Матчі зі збірною Польщі і Сан -Марино, а також поєдинки Англії з Чорногорією та поляками покажуть, яке місце займе українська команда у своїй групі і яким чином, безпосередньо або через стикові матчі, підопічні Михайла Фоменка отримають право брати участь у світовій футбольній першості.

Матч Україна – Польща почнеться о 21:00 за київським часом на харківському стадіоні «Металіст». Пряма трансляція цього поєдинку запланована на телеканалі «Інтер».

Побажаємо збірній України сьогодні удачі – вболівальники вірять в команду і чекають від неї перемоги. Ну, і звичайно ж, будемо чекати хороших для української збірної звісток з Англії.

Читайте також: