fbpx
Новини світу

Рада з прав людини запропонував Володимиру Путіну амністувати четвертину ув’язнених

 Рада з прав людини при президенті Російської Федерації (РПЛ) схвалить проект широкої амністії, який буде представлений Володимиру Путіну 15 жовтня цього року. Про це повідомляють ЗМІ.

 Документ, який був підготовлений членами ради, передбачає звільнення тих, кого засудили за ненасильницькі злочини. Згідно з оцінками члена ради Кирила Кабанова, амністують не менше 25 % ув’язнених. За даними за перший квартал нинішнього року, в Російській Федерації налічується 695 тисяч ув’язнених.

 На питання журналістів про те, чи будуть амністовані фігуранти резонансних справ, Кирило Кабанов відповів, що автори даного проекту прийшли до згоди не обговорювати конкретні справи. У той же час деяким представникам ЗМІ член РПЛ повідомив, що під амністію можуть потрапити учасники «болотної справи» і Pussy Riot.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Підготувати проект амністії голова держави доручив Раді з прав людини на минулому тижні, уточнюють журналісти. Документ повинен бути підготовлений до 20-річного ювілею російської Конституції, який святкуватимуть 12 грудня цього року.

 Раніше, у вересні 2013 року, про амністію висловлювався президент Росії. Зокрема, Путін не виключив звільнення учасників «болотної справи».

 У липні цього року в Російській Федерації вже було оголошено про амністію. Вона стосується засуджених за економічні злочини і передбачає звільнення приблизно 13 тисяч осіб. На початок жовтня 2013 року скористатися амністією змогло більше однієї тисячі засуджених, зазначають ЗМІ.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Пропозиція про широку амністію до ювілею Конституції Росії прозвучала з боку Ради ще в серпні нинішнього року. Однак тоді йшлося про звільнення тих, кого засудили не за тяжкими статтями. Крім того, амністувати ув’язнених до 20-річчя Конституції також пропонували депутати Держдуми від «Єдиної Росії», КПРФ і ЛДПР.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: