fbpx
Новини світу

Державна дума Росії схвалила законпроект про обов’язкове тестування на наркотики

 Державна дума Російської Федерації проголосувала в першому читанні за законопроект про обов’язковий огляд на вживання наркотиків для окремих категорій громадян. Пряма трансляція пленарного засідання парламенту 11 жовтня 2013 року велася на офіційному сайті Держдуми.

 Законопроект схвалили всі депутати, які були присутні на парламентському засіданні, – 440 осіб.

 Згідно з текстом закону, обов’язкове тестування на наркотики мають проходити кандидати у водії, а також ті, хто переоформлює свої водійські посвідчення. На сьогодні для цього потрібно лише надати довідку з медичного закладу з висновком про допуск до керування автомобілем від профільних фахівців.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 У тексті законопроекту також міститься норма, яка зобов’язує медичні організації інформувати про результати огляду на наркотики. Так, у разі позитивних результатів тестування медична організація буде зобов’язана передати до органів виконавчої влади інформацію про осіб, які допускають вживання наркотичних речовин.

 Проходити тестування у разі остаточного прийняття закону зобов’яжуть працівників приватних охоронних організацій, військовослужбовців (у тому числі під час призову), поліцейських, капітанів кораблів, пілотів, начальників поїздів і співробітників, що займаються управлінням руху транспортних засобів. Тестування пропонується проводити щорічно.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Ще одна категорія громадян, яку пропонується тестувати щодо вживання наркотичних речовин, – ті, хто має намір отримати ліцензію на покупку зброї.

 Зазначимо, що під час свого виступу на засіданні парламенту автор законопроекту Ірина Ярова також запропонувала тестувати на наркотичні речовини всіх державних службовців.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: