fbpx
Економіка

Прожитковий мінімум в Москві наближається до позначки 11 000 рублів

У другому кварталі поточного року середній прожитковий мінімум у Москві ставив 10 874 рублі. Для працездатного населення ця цифра досягла 12 169 рублів, для пенсіонерів – 8087 рублів, для дітей – 9829 рублів. У порівнянні з першим кварталом поточного року середній прожитковий мінімум москвичів збільшився більш ніж на тисячу рублів.

У російському уряді підкреслили, що не можна порівнювати рівень прожиткового мінімуму жителів столиці з прожитковим мінімумом мешканців інших міст країни – московський показник перевищує аналогічні показники, зафіксовані у всіх інших містах Росії. Так, середньоросійський рівень прожиткового мінімуму в першому кварталі поточного року зафіксовано на цифрі 7095 рублів (7633 рублів для працездатного населення, 5828 рублів для пенсіонерів та 6859 рублів для дітей).

На початку жовтня на розгляд нижньої палати парламенту був внесений законопроект, що прирівнює мінімальний розмір оплати праці до прожиткового мінімуму. Окремим пунктом у документі вказується, що МРОТ не може бути нижче за прожитковий мінімум працездатного населення.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: