fbpx
Спорт

Відбір на ЧС-2014. Михайло Фоменко звернувся до українських вболівальників

Головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко написав звернення до українських вболівальників. У своєму зверненні наставник збірної закликав всіх прихильників футболу «вболівати відповідально».

Фоменко нагадав, що кожен матч національна збірна України грає за свою країну і за своїх уболівальників. За його словами, в кожному матчі команда відчуває підтримку вболівальників, яка примножує сили збірної України для досягнення успіху.

Найближчий матч збірної України проти Польщі, є ключовим у боротьбі збірної за вихід на чемпіонат світу в Бразилії. У своєму зверненні Фоменко нагадав, як непросто для збірної України складалася турнірна доля в поточному відбірковому циклі. Він підкреслив, що збірна України «крупиця за крупицею» займала позицію вгорі турнірної таблиці.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

«У п’ятницю, 11 жовтня, у Харкові ми розраховуємо на Вашу гарячу підтримку, тому що саме Ви, наш 12-й гравець, допомагали українським футболістам на полі добувати важливі перемоги. У той же час, у світлі недавніх вердиктів ФІФА, ми всі – тренерський штаб і футболісти збірної, звертаємося до Вас з проханням вболівати за збірну відповідально, уникаючи різних провокацій і дій, які заборонені в регламентних нормах проведення змагань. Всі ми чудово розуміємо, що повторне порушення може перекреслити всі наші спільні досягнення та прагнення», – сказано у зверненні Михайла Фоменка.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Наприкінці звернення наставник збірної запропонував об’єднати зусилля всіх уболівальників «заради здійснення спільної мрії».

Нагадаємо, що в ході матчу з Сан-Марино у Львові сторонні спостерігачі відзначили расизм в діях вболівальників збірної України. За це в ФІФА вирішили покарати збірну України матчем при порожніх трибунах. Незважаючи на це, керівництву Федерації футболу України разом з Григорієм Суркісом вдалося тимчасово зняти покарання з української збірної.

За матеріалами: ffu.org.ua

Читайте також: