fbpx
Політика

«Проблема виборчого правосуддя в Україні – це пережитки СРСР», – радник Януковича

Проблема виборчого правосуддя для України є пережитком функціонування політичної системи СРСР. Таку проблему потрібно вирішувати в комплексі з реформами в прокуратурі, правоохоронній та судовій системах. Про це стало відомо від радника президента України, уповноваженого України з питань інтеграційних і зовнішньополітичних процесів Костянтина Єлісєєва. Чиновник заявив про це в ході міжнародної конференції «На шляху до Східного партнерства».

«До проблеми, як сказали євродепутати, виборчого правосуддя в Україні, ми ставимося комплексно, так як вона стосується не лише індивідуальних прав, а й всієї системи, яка була сформована ще в радянський час», – розповів Костянтин Єлісєєв.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

За словами радника Януковича, для вирішення проблеми з виборчим правосуддям необхідне реформування прокуратури, правоохоронної та судової систем. Крім того, підкреслив чиновник, необхідно також повноцінне виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини. Єлісєєв підкреслив, що Україна зараз проводить реформи не для Європейського союзу, а «в першу чергу для себе».

«Зараз буквально за кілька місяців Україна зробила те, чого не зробила за останні 15 років. Ми робимо ці реформи, зокрема – для виконання рішень Ради міністрів ЄС, не для того, щоб сподобатися комусь… Ми робимо це для самих себе, для власного народу», – запевнив радник Януковича.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Костянтин Єлісєєв впевнений, що справа екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко все-таки буде вирішена до листопада.

Нагадаємо, що Україна може підписати Угоду про асоціацію з ЄС вже в листопаді, – на Вільнюському саміті. До початку саміту Україна повинна виконати ряд умов ЄС, серед яких і проблема виборчого правосуддя.

За матеріалами: УНН

Читайте також: