fbpx
Політика

Опозиція повинна перестати заважати місії Кокса-Квасневського – Лукаш

  Міністр юстиції України Олена Лукаш просить представників опозиції не заважати працювати місії спостерігачів від Європарламенту в складі Пета Кокса та Александра Квасневського.

"Я б попросила не втручатися в ту надзвичайно складну роботу, якою займаються Кокс і Квасневський", – сказала О. Лукаш на засіданні "круглого столу" з питань європейської інтеграції у п’ятницю у Верховній Раді.

За словами міністра юстиції, питання Юлії Тимошенко "не до такої міри просте, щоб обмежитися цитуванням одного з указів президента". "Я б попросила тих, хто має можливість і бажання давати такі прості поради, для початку виграти президентські вибори, потім взяти ручку в руках президента, а зараз не втручатися в ту надзвичайно складну роботу, якою займаються Кокс і Квасневський", – сказала О. Лукаш.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Як повідомлялося, П. Кокс і А. Квасневський стали спостерігачами від Європейського парламенту за судовими процесами над екс-прем’єром Ю. Тимошенко і почали роботу 11 червня 2012 року. Відповідні домовленості були досягнуті між прем’єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Пізніше їх мандат був розширений: крім справ Ю. Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконуючого обов’язки міністра оборони Валерія Іващенка. 

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

За час роботи місії спостерігачі ЄП приїжджали в Україну близько 20 разів.

П. Кокс на зустрічі з М. Азаровим 21 вересня припустив, що робота моніторингової місії Європарламенту може бути продовжена.

4 жовтня 2013 року стало відомо, що А. Квасневський та П. Кокс передали Ю. Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині і екс-прем’єр його прийняла. Крім того, вони подали президенту України прохання про помилування Ю. Тимошенко.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: