fbpx
Політика

Опозиція намагається зірвати євроінтеграцію – Чечетов

 Народний депутат України від фракції Партії регіонів Михайло Чечетов вважає, що сьогоднішня витівка «свободівців» у Верховній Раді була спрямована на зрив євроінтеграції України .

Він нагадав, що Україна вже отримала «жовту картку» від Європи за використання нацистської символіки під час матчу з футболу у Львові 6 вересня. Тепер, як вважає депутат, опозиціонери прагнуть до того, щоб Україні видали «червону картку» на саміті у Вільнюсі.

«Якби ми сьогодні залишилися працювати в залі, то ми поблагословили б таким чином використання неонацистської символіки в державних органах влади, ми підписалися б під ідеями нацизму. І тоді європейської асоціації нам би не бачити, як своїх вух», – зазначив Михайло Чечетов.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Заступник голови Партії регіонів упевнений, що опозиція цілеспрямовано намагається зірвати євроінтеграцію, оскільки розуміє, що саме при президенті Януковичі було прийнято більшість євроінтеграційних законопроектів і, якщо при ньому буде підписана і Угода про асоціацію, то ніхто не зможе скласти йому конкуренцію на президентських виборах у 2015 році.

Як вважає Михайло Чечетов, опозиція йде на провокації і жертвує національними інтересами і європейською перспективою лише для того, щоб заробити собі дивіденди в 2015 році. При цьому він зазначив, що Партія регіонів навпаки не торгує національними інтересами і пішла із сесійної зали заради того, щоб врятувати репутацію всієї України.

«Європа оцінить, що провладній партії чужі неофашистські ідеї, політика неонацизму, расизму та антисемітизму. Пішовши з сесійної зали сьогодні, ми врятували європейське демократичне обличчя України», – підкреслив Михайло Чечетов.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Також він додав, що Партія регіонів залишила зал і через повагу до ветеранів, які билися за Україну і захищали її від фашизму.

«Адже залишитися працювати в такому залі – це плюнути в душу нашим дідам. Ветеранам, які захищали Україну від фашистських загарбників», – зазначив нардеп.

Чечетов висловив надію на те, що Партії регіонів все ж таки вдасться домовитися з опозицією з приводу зняття неонацистської символіки, щоб продовжити роботу.

Читайте також: