fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Бійці з СБУ і «Альфи» вилучили документи в «Укрспецекспорті»

У четвер, 10 жовтня, бійці СБУ в супроводі спецгрупи «Альфа» нагрянули в будинок державного концерну «Укроборонпром». Під час операції співробітники спецслужб провели виїмку документів в офісі державної компанії «Укрспецекспорт».

Про це повідомляють українські ЗМІ з посиланням на свої джерела в «Укрспецекспорті».

Як зазначає джерело, одночасно з цим виїмка документів бійцями СБУ і «Альфи» відбулася і в іншому підприємстві держконцерну – «Укроборонсервісі».

Свої джерела з «Укрспецекспорту» повідомили, що ці події пов’язані з активною діяльністю колишніх керівників державних оборонних компаній. Крім того, документи вилучили і після історії з продажем комерсантам бойової зброї, в якій були замішані екс-міністр оборони України Дмитро Саламатін та його заступник Дмитро Пляцук.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Як стало відомо, виїмка документів «Укрспецекспорту» і «Укроборонсерсвісу» в рамках кримінальної справи була ініційована представниками слідчого управління СБУ. Причиною для відкриття кримінального провадження стало виявлення факту продажу українськими спецекспортерами конкретній фірмі автоматів, кулеметів, пістолетів, гранатометів, а також танків і бронетранспортерів.

За непідтвердженими даними, приватна компанія придбала у державного концерну зброю для реалізації за кордоном.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Нагадаємо, що Дмитро Саламатін займав пост міністра оборони України з лютого до грудня минулого року. Раніше, в 2010 році, Дмитро Саламатін був гендиректором державної компанії з імпорту та експорту продукції і послуг військового та спеціального призначення. Крім того, в 2011 році він займав пост генерального директора державного концерну «Укроборонпром».

Цікаво, що в лютому 2012 року Віктор Янукович нагородив Дмитра Пляцука орденом «За заслуги» 3-го ступеня.

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: