fbpx
Суспільство

Олександр Васильєв: «Осінь-зима 2013/2014 стане останнім кризовим сезоном в моді»

 На відкритті XIII Фестивалю моди і театрального костюма в Самарі історик моди Олександр Васильєв заявив, що зараз світова мода переживає кризу, але вже наступного року ситуація може докорінно змінитися.

 «Про сьогоднішню кризу в моді говорить домінування в дизайні світових колекцій ретро – стилю гранж 1990 – х років, англіцизмів, картатих і шкіряних матеріалів. Але осінь – зима 2013/2014 року стане останнім кризовим сезоном в моді», – упевнений Васильєв.

Читайте також:  Лист Симона Петлюри до дочки Лесі 4 квітня 1925 року

 На думку російського історика моди, переобрання Ангели Меркель канцлером Німеччини на черговий термін говорить про те, що одну з найбагатших країн у Європі чекає фінансова стабільність. Відповідно, європейські дизайнери мають стимул створювати, а «модники» – купувати предмети дорогих, оригінальних і якісних колекцій.

 "Минулих сезонів клієнти не ходили в магазини. Їх цікавили колекції з дешевших матеріалів, які легко відтворювалися в домашніх умовах. Зараз же, судячи по показах весни – літа 2014 року, які пройшли в Мілані та Парижі, стають актуальними важкодоступні багаті тканини", – зазначив Олександр Васильєв.

Читайте також:  Піп московського патріархату закликав українців «помолитися за здоров’я та благополуччя» російських окупантів

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: