fbpx
Політика

Нобелівський комітет справедливо визнав їх сміливість ОЗХЗ – Керрі

 Державний секретар Сполучених Штатів Америки Джон Керрі привітав ОЗХЗ з присудженням їй Нобелівської премії. Також американський політик закликав міжнародне співтовариство посилити заходи з припинення конфлікту в Сирії.

 Організація вже затвердила план знищення сирійської хімічної зброї. За попередніми підрахунками, вже до початку листопада поточного року буде знищено обладнання для виробництва хімічної зброї. А вже в першій половині 2014 року буде знищений весь арсенал.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «З моменту жахливої ​​хімічної атаки ОЗХЗ було вжито екстраординарних заходів. Організація працювала дуже швидко і злагоджено. Я вважаю, що Нобелівський комітет абсолютно справедливо визнав сміливість даної організації», – заявив державний секретар США.

 За словами Керрі, сирійський конфлікт вже забрав життя понад 100 тисяч людей. Американець вважає, що для збільшення ефективної боротьби з сирійським конфліктом, в міжнародній організації повинні подвоїти зусилля. Зазначимо, що ОЗХЗ стала лауреатом Нобелівської премії сьогодні, 11 жовтня.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: