fbpx
Політика

Обама і республіканці знову не змогли домовитися щодо держборгу

Президент Барак Обама в черговий раз відкинув запропонований республіканцями в Конгресі США план з підвищення стелі держборгу на шість тижнів. Причиною цього рішення стало те, що план не передбачає поновлення фінансування держустанов.

Зустріч президента Сполучених Штатів Барака Обами з конгресменами-республіканцями не принесла вирішення проблем фінансування держустанов і стелі держборгу, про це повідомив прес-секретар Білого дому Джей Карні за підсумками наради, що проходила протягом півтора годин у глави американської адміністрації.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

"Республіканці представили свої пропозиції", – зазначив Карні. За його словами, "після обговорення можливих шляхів просування вперед ніяких конкретних висновків зроблено не було", в той же час, "президент сподівається на досягнення прогресу" у вирішенні цих питань в ході подальших дискусій з демократами і республіканцями в Конгресі США. 

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Карні нагадав, що президент Обама продовжує наполягати на одночасному вирішенні двох найбільш гострих питань – відновлення роботи уряду і підвищення стелі держборгу, причому без ув’язки з іншими бюджетними проблемами.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: