fbpx
Політика

Адміністрація Обами вважається найбільш закритою для преси

Як стверджується в доповіді, підготовленій "Комітетом із захисту журналістів", американські журналісти вважають адміністрацію президента США Барака Обами більш закритою для преси, ніж всі попередні. "Це найбільш закрита, одержима контролем адміністрація, з якою я коли-небудь працював", – цитує доповідь слова ветерана журналістики, кореспондента New York Times Девіда Сангера.

У доповіді зазначено, що адміністрація нинішнього глави Білого дому розкриває занадто мало інформації, необхідної для того, щоб суспільство і преса могли контролювати її роботу, а високі держчиновники все більше побоюються спілкування з пресою.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Це пов’язано з тим, що всі, кого підозрюють в обговоренні з журналістами засекреченої інформації, потрапляють під жорсткий контроль. Їх перевіряють на детекторі брехні, прослуховуються їхні телефони і відстежується електронна пошта.

На думку американських журналістів, адміністрація Барака Обами бореться з витоками інформації з урядових джерел набагато жорсткіше, ніж будь-яка інша до неї, за винятком адміністрації Річарда Ніксона. "Зусилля адміністрації щодо запобігання витоків і з контролю за інформацією є найбільш агресивними з часів адміністрації Річарда Ніксона", – заявляє автор доповіді Леонард Дауні-молодший.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: