fbpx
Політика

«Круглий стіл влади і опозиції – перша спроба знайти компроміс заради євроінтеграції», – Луценко

 Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко вважає, що круглий стіл за участю опозиції та влади є першою публічною спробою знайти компроміс заради національного інтересу євроінтеграції. При цьому він зазначив, що все це заслуга єврокомісара Штефана Фюле, який послідовно вибудовує діалог між українськими політиками.

За словами Луценка, є кілька речей, які він очікує від даного заходу. Зокрема, першою справою його цікавить відповідь Партії регіонів на запитання: «Чи готова Україна до євроінтеграції?», а також: «Чи готовий Янукович звільнити Тимошенко?».

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

«Ніяких компромісів у цьому питанні бути не повинно. Можна вибирати між помилуванням і лікуванням за кордоном, але без виходу Юлі квитки до Вільнюса можна і не купувати», – написав Луценко в Facebook.

Крім того, він зазначив, що опозиція повинна сьогодні зафіксувати ряд важливих позицій:

– Прийняття виборчого законодавства, яке покладе край фальсифікаціям;

– Проведення виборів мера в столиці й низці інших міст;

– Введення першої черги безвізового режиму з ЄС.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Але найважливішим результатом сьогоднішньої зустрічі має стати рішення про те, що круглий стіл – постійно діючий механізм євроінтеграції України», – додав Юрій Луценко.

Як він вважає, відразу після Вільнюса має з’явитися новий пакет євроінтеграційних законопроектів, які необхідно буде прийняти.

Також він виступає за те, щоб українська еліта разом протистояла атакам Кремля, якщо той продовжить посягання на суверенне право України формувати своє майбутнє.

Читайте також: