fbpx
Політика

Держдеп назвав вибори в Азербайджані такими, що не відповідають міжнародним стандартам

Представник держдепартаменту США Марі Харф заявила, що, на думку Вашингтона, вибори в Азербайджані, що пройшли в минулу середу і завершилися перемогою кандидата Ільхама Алієва, не відповідали міжнародним стандартам.

«США постійно закликали уряд Азербайджану забезпечити вільний і чесний виборчий процес і поважати свободу зборів і слова. Ми з жалем дійшли висновку, що ці вибори не відповідали міжнародним стандартам», – заявила Харф.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За словами Марі Харф, Вашингтон згоден з висновками місії ОБСЄ та інших організацій, які виявили порушення при голосуванні, серед яких відзначаються такі, як вкидання бюлетенів, проблеми з підрахунком голосів і відсутність реєстрації поданих бюлетенів.

При цьому, за словами Харф, в США відзначають ряд конструктивних кроків азербайджанського уряду, включаючи реєстрацію опозиційних організацій і кандидатів, а також рішення запросити ОБСЄ для спостереження за виборами та ефективну технічну підготовку до виборів.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

«Демократія – це більше, ніж одні вибори», – підсумувала Харф .

Нагадаємо, на минулих виборах президента країни чинний глава Азербайджану Ільхам Алієв набрав майже 85 % голосів.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: