fbpx
Новини світу

Штефан Фюле відвідав дитяче містечко в Броварах

  Єврокомісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле відвідав дитяче містечко в Броварах (Київська обл.), створене зусиллями міжнародної благодійної організації "СОС – Дитяче містечко".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс- Україна", в дитяче містечко єврокомісар відправився в четвер ввечері відразу ж після прильоту в аеропорт "Бориспіль".

"Для людей, які називають себе політиками, дуже важливо не стати такими політиками, які тільки говорять, але нічого відчувають", – сказав Ш. Фюле під час спілкування з жителями містечка.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Єврокомісар наголосив на важливості відвідин політиками таких місць, спілкування зі звичайними людьми, дітьми, а також привітав благодійний фонд "СОС – Дитяче містечко" з 10-річчям діяльності.

Міжнародна благодійна організація "Благодійний фонд "СОС – Дитяче містечко" впроваджує в Україні європейські стандарти опіки над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування. Зокрема, організація вже створила об’єднання дитячих будинків сімейного типу в Києві і області, а також у Луганську, які стали альтернативою вихованню дітей в інтернатах.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

За 10 років діяльності в Україні таку допомогу вже отримали понад 6 тис. дітей.

У ході свого візиту Ш. Фюле відвідав один з будинків містечка, поспілкувався з його мешканцями, а також подарував дітям баскетбольні м’ячі та висловив побажання, щоб вони крім футболу освоїли ще баскетбол.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: