fbpx
Спорт

Відбір на ЧС-2014. Україна-Польща. Українці мінімально обігрують поляків

 Сьогодні, 11 жовтня 2013 року, в рамках відбору на чемпіонат світу-2014 проходив матч Україна – Польща.

Даний поєдинок був важливим для обох збірних, так як у групі «H» відразу чотири претенденти на вихід.

Початок гри був нервовим для українців, вже в перші десять хвилин Едмар і Степаненко заробили по жовтій картці. Звичною гри збірної України через фланги не було, тому що поляки вдало накривали і Коноплянку, і Ярмоленка. Гості ж намагалися будувати свої атаки через Левандовського. Небезпечний момент у поляків був на 27-й хвилині. Після подачі з кутового гравець збірної Польщі відправляв м’яч у ворота, але Євген Коноплянка зміг його винести грудьми з лінії воріт. У першому таймі гра в українців не клеїлася взагалі. Під кінець тайму поляки ж змогли перехопити перевагу. У підсумку перший тайм матчу Україна – Польща завершився в нульову нічию.

У другому таймі поляки продовжили грати через Левандовського. Відзначався своїми проходами і Блащиковський. Слід відзначити і Євгена Хачеріді, який кілька разів виручав свою команду. Непогано підсилив атаку Марко Девіч, який вийшов на заміну замість Зозулі. Гол збірна України змогла забити аж на 64-й хвилині. Коноплянка перевів м’яч у штрафну, де залишився вільним Ярмоленко, який другим дотиком відправив круглого у сітку воріт. Вже через пару хвилин підопічні Фоменка могли забити другий, але на цей раз вже Коноплянка не встиг за пасом Ярмоленка. Роберт Левандовський міг забити гол на 74-й хвилині, але пробив головою повз. В українців було ще кілька хороших контратак, але всі вони не доходили до останнього удару. Непогано на останніх хвилинах вирізав у штрафну м’яч Ярмоленко, але Коноплянка не дотягнувся до передачі партнера.

У кінцевому результаті матч Україна – Польща завершився з рахунком 1:0 на користь українців. Підопічні Фоменка вирішили питання з виходом з групи, але ще не відомо з 1- го чи 2 – го місця.

Фото: Getty images

Читайте також: