fbpx
Політика

Інформатор WikiLeaks Бредлі Меннінг заявив, що не вважає себе пацифістом

Бредлі Меннінг, колишній капрал американської армії, засуджений військовим трибуналом до 35 років в’язниці, направив до редакції британської The Guardian листа з серією спростувань.

Бредлі Меннінг заявляє, що він не вважає себе пацифістом, а також, ніколи не ухилявся від військової служби. Причиною для такого листа стала промова Енн Райт, яку вона виголосила на врученні Меннінгу нагороди Міжнародного бюро миру – премії імені Шона Макбрайда. Ені Райт отримала нагороду замість інформатора WikiLeaks, що знаходиться за гратами.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Як повідомляється, Бредлі Меннінг був неприємно вражений тим, що при врученні премії його дії були визнані, як "дії на захист миру". Крім цього, Меннінга турбує поширення різних повідомлень без його відома. У майбутньому всі приписувані йому заяви повинні бути засвідчені написаними їм листами і записками, з датою і підписом, заявив екс-капрал армії США.

Нагадаємо, Бредлі Меннінг був заарештований у травні 2010 року після того, як сайт WikiLeaks опублікував секретний відеозапис, на якому видно, як військові з американського вертольота Apache в Іраку в 2007 році розстріляли мирних беззбройних людей. Військовий суд визнав Бредлі Меннінга винним за 20 пунктами і засудив до 35 років в’язниці. Після суду Бредлі Меннінг звернувся до президента США Барака Обами з проханням про помилування.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Інформатор WikiLeaks Бредлі Меннінг заявив, що не вважає себе пацифістом (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: