fbpx
Політика

Республіканці хотіли б обговорити з Обамою бюджетні розбіжності

Група депутатів палати представників від республіканської партії вирішила зустрітися з президентом Обамою в четвер і в ході цієї зустрічі обговорити бюджетні розбіжності. Про це повідомив представник спікера палати Джон Бейнер.

Незважаючи на те, що більшість федеральних установ частково закрилися через відсутність бюджету і нестачу фінансування з другого жовтня переговори Обами з лідерами фракцій в конгресі не поновляться. Республіканці вимагають від Обами надати довгостроковий план зі скорочення бюджетного дефіциту і затримки в реалізації реформи охорони здоров’я.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Білий дім заявляє, що переговори можливі лише тільки після прийняття бюджету і розширення ліміту на запозичення, який необхідно переглянути до 17 жовтня.

Днем раніше президент США Барак Обама зажадав від республіканців у конгресі "припинити погрози" і проголосувати за бюджет на новий фінансовий рік, розкритикувавши їх за те, що ті загрожують не розширити ліміт на запозичення. Після прийняття бюджету і розширення ліміту на запозичення Обама пообіцяв "говорити про все, що турбує республіканців".

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: