fbpx
Політика

ЄС має підписати Угоду про асоціацію у разі виконання Києвом необхідних умов – профільний комітет Європарламенту

  Комітет з питань закордонних справ Європейського парламенту схвалив доповідь, в якій містяться положення про те, що якщо Київ виконає необхідні умови, Європейський Союз повинен підписати Угоду про асоціацію на саміті Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді і почати відразу ж тимчасове застосування його положень.

Як повідомляє в четвер у Брюсселі прес-служба Європейської народної партії (ЄНП), відповідна доповідь, підготовлену співголовою Euronest, віце-президентом ЄНП, депутатом Яцеком Царіушем- Вольським, і присвячену Східному виміру Європейської політики сусідства, була схвалена у четвер у Страсбурзі в ході засідання комітету Європейського парламенту.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Доповідь буде винесена на голосування Європейським парламентом в цілому на наступній сесії.

Крім того, в доповіді також пропонується Європейському парламенту виразити намір почати процес повної ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС у рамках існуючих умов.

Коментуючи схвалену доповідь, доповідач Я.Царіуш-Вольський сказав: "Ситуація не хороша, але не безнадійна. Вільнюський саміт не буде кінцем процесу, а його початком. Угода про асоціацію не є метою самою по собі, але інструментом для подальшої трансформації. Більш важливо те, що трапиться після всього: і це значить те, що станеться з імплементацією Угоди, що станеться з країнами, які парафують Угоди і які знаходяться в другій групі – Білорусією, Вірменією та Азербайджаном".

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: