fbpx
Політика

У діях опозиції відсутня логіка – Олександр Єфремов

  Лідер фракції Партія регіонів Олександр Єфремов не бачить логіки в діях опозиції, яка не голосувала за постанову про попереднє схвалення законопроекту про зміни до Конституції України про посилення гарантій незалежності суддів.

"Сьогодні логіки у опозиції – не голосувати за цей законопроект – не було взагалі, тому що у нас є попереду ще процедура трьохсот голосів. І якщо вони з чимось не згодні, то на етапі голосування трьохсот голосів вони завжди можуть зупинити розгляд даного документу", – заявив О. Єфремов під час брифінгу в четвер у Києві.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Як повідомлялося, Верховна Рада України попередньо схвалила законопроект про внесення змін до Конституції України про посилення гарантій незалежності суддів.

За постанову про попереднє схвалення законопроекту, подану президентом України Віктором Януковичем, проголосували 244 народних депутатів з 410 зареєстрованих в залі в четвер. Підтримали постанову 197 депутатів фракції Партії регіонів, 31 член КПУ і 16 позафракційних. Депутати опозиційних фракцій не голосували.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Відповідно до Конституції України, зміни до Основного закону вносяться парламентом протягом двох сесій – на одній законопроект повинен набрати не менше 226 голосів депутатів, на наступній сесії – не менше 300 голосів.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: