У четвер у Стокгольмі назвуть володаря Нобелівської премії з літератури

Сьогодні, 10 жовтня у Стокгольмі Шведська академія, що відповідає за присудження нагороди, назве ім’я володаря Нобелівської премії з літератури за 2013 рік.

У букмекерських компаніях напередодні оголошення імені лауреата вже складені свої списки літераторів, що мають найбільші шанси на отримання премії. Найімовірнішим претендентом всі називають відомого японського письменника Харукі Муракамі.

Друге місце в списку букмекерів займає письменниця з Канади новеллістка Еліс Мунро, на третій – білоруська письменниця Світлана Алексієвич. Далі, на думку букмекерів, йдуть американка Джойс Керол Оутс і угорець Петер Надаші.

Related Post

Крім перерахованих,  серед ймовірних претендентів також називаються Кормак Маккарті, Мілан Кундера, Умберто Еко, Філіп Рот, Томас Пинчон, Амос Оз, Боб Ділан, Том Стоппард та інші.

Нобелівську премію з літератури вважають однією з п’яти найбільш очікуваних і популярних і тому нагородження цією премією часто є приводом для чуток, пліток і вельми активних дискусій з приводу можливого лауреата.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Leave a Comment