fbpx
Література

У четвер у Стокгольмі назвуть володаря Нобелівської премії з літератури

Сьогодні, 10 жовтня у Стокгольмі Шведська академія, що відповідає за присудження нагороди, назве ім’я володаря Нобелівської премії з літератури за 2013 рік.

У букмекерських компаніях напередодні оголошення імені лауреата вже складені свої списки літераторів, що мають найбільші шанси на отримання премії. Найімовірнішим претендентом всі називають відомого японського письменника Харукі Муракамі.

Друге місце в списку букмекерів займає письменниця з Канади новеллістка Еліс Мунро, на третій – білоруська письменниця Світлана Алексієвич. Далі, на думку букмекерів, йдуть американка Джойс Керол Оутс і угорець Петер Надаші.

Крім перерахованих,  серед ймовірних претендентів також називаються Кормак Маккарті, Мілан Кундера, Умберто Еко, Філіп Рот, Томас Пинчон, Амос Оз, Боб Ділан, Том Стоппард та інші.

Нобелівську премію з літератури вважають однією з п’яти найбільш очікуваних і популярних і тому нагородження цією премією часто є приводом для чуток, пліток і вельми активних дискусій з приводу можливого лауреата.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: