fbpx
Театр

96-річний Юрій Любимов продовжує роботу в “Новій опері”

Режисер Юрій Любимов, що відсвяткував днями своє 96-річчя, виходить на роботу в московський театр "Нова опера". З керівництвом театру Любимов уклав контракт на постановку опери-буфф "Школа дружин" за п’єсою Мольєра.

"Відпочив я добре і на 97-му році життя почуваюся цілком пристойно", – розповів режисер журналістам. За словами Юрія Любимова, він щойно повернувся з Італії, де провів більше трьох місяців. За кордоном метр не тільки відпочивав, а й « грунтовно готувався до нового проекту».

Автором лібрето до нової постановки виступив сам Юрій Любимов, музику написав композитор Володимир Мартинов. Декорації для опери-буфф «Школа дружин» виготовлять за проектом Бориса Мессерера, а в ролі художника по костюмах запрошений Рустам Хамдамов. І з Мессерером, і з Хадамовим Юрія Любимова пов’язує багаторічний досвід спільних проектів. "Загалом, команда підібралася дуже сильна, в неї увійшли ті люди, з якими я вже неодноразово і успішно співпрацював", – підкреслив режисер.

Раніше Юрій Петрович Любимов ставив в «Новій опері» "Пікову даму" Чайковського. Прем’єра "Школи дружин" запланована на 20 травня 2014 року.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: