fbpx
Новини світу

Україна може стати членом НАТО, якщо захоче – Андерс Фог Расмуссен

  Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен упевнений, що майбутнє України лежить у сфері співробітництва на євро-атлантичному просторі.

"Дозвольте мені підкреслити, що у мене немає ніяких сумнівів, що майбутнє України лежить в рамках євро-атлантичного співробітництва. Звичайно, Україна буде вирішувати, але я сподіваюся, що двері залишаються відкритими як для більш тісних відносин з ЄС, так і для відносин з НАТО", – сказав генсек альянсу в четвер у Брюсселі на прес-конференції.

Відповідаючи на запитання журналістів про перспективи розвитку відносин України й альянсу, А. Ф. Расмуссен звернувся до раніше прийнятого на бухарестському саміті НАТО рішення, яке полягає в тому, що Україна буде членом НАТО, якщо вона того хоче, і якщо вона виконає необхідні критерії.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Разом з тим він також нагадав, що з того моменту нове політичне керівництво України задекларувало позаблокову політику української держави.

"Ми повністю поважаємо це рішення. Але в той же час Україна заявила, що хоче продовжувати своє партнерство з НАТО в рамках Комісії Україна-НАТО. Більше того, як про це було сказано сьогодні, Україна прийняла рішення внести свій внесок в операцію НАТО. Україна є дуже активним партнером НАТО, і ми це високо цінуємо", – пояснив журналістам А. Ф. Расмуссен.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Він нагадав, що зустрічався з президентом України Віктором Януковичем, який підтвердив зацікавленість української сторони продовжувати подальший розвиток цього партнерства з НАТО.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: