fbpx
Інновації

Україна і Білорусь разом продаватимуть зброю?

Генеральний директор держконцерну «Укроборонпром» Сергій Громов і заступник міністра оборони України Артур Бабенко відвідали білоруський завод «АГАТ – системи управління». Зазначимо, що чиновники відвідали завод у рамках офіційного візиту прем’єр-міністра України Миколи Азарова до Білорусі. Про це українським ЗМІ повідомили представники «Укроборонпрому».

За наявними даними, українські чиновники провели в рамках візиту до Білорусі зустріч з керівником державного військово-промислового комітету Білорусі Сергієм Гурулевим. Варто відзначити, що військово-промисловий комітет Білорусі є аналогом «Укроборонпрому».

Під час переговорів сторони визначили ключові напрямки подальшої співпраці між підприємствами – державним ВПК Білорусі та ДК «Укроборонпром». У ході переговорів було виділено 20 ключових напрямків. Зокрема, це авіація, електроніка, виробництво ударних систем, боєприпасів тощо. Відзначимо, що всі напрямки будуть відображені в договорі про військово-торговельне співробітництво між Україною та Білоруссю. В даний момент документ готується до підписання. Крім того, сторони відзначили, що є необхідність розвивати співпрацю між Україною і Білоруссю і в інших сферах.

У першу чергу, йдеться про наукові розробки у сфері ОПК, а також про обмін досвідом між національними науково -технічними школами. Чиновники повідомили, що загальні науково-виробничі напрацювання можуть виявитися корисними для просування україно-білоруських проектів на ринки третіх країн. Додамо, що один із загальних реалізованих проектів – це ПТРК «Скіф», який був розроблений українським держпідприємством «Промінь» спільно з білоруськими експертами.

За матеріалами: УНН 

Читайте також: