fbpx
Політика

Росія продовжує тиснути і залякувати Україну – Яценюк

 Під час спілкування з журналістами в кулуарах Верховної Ради України, лідер партії «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що Росія, замість того, щоб вибудовувати з Україною новий формат відносин, де та є частиною великого європейського простору, продовжує просто залякувати і тиснути на Україну.

 Відповідно Яценюк прокоментував погрози з боку радника російського президента про можливе введення візового режиму. Він упевнений, що візовий режим є не єдиним елементом, який Росія спробує застосувати для того, щоб перешкодити євроінтеграції України.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Арсеній Яценюк допускає, що Росія також може чинити тиск на трудових мігрантів з України і буде пробувати скоротити обсяг зовнішньої торгівлі між Росією і Україною.

 «Їм це невигідно, дорого, нічим замінити українську продукцію, але з політичної точки необхідно йти настанням і не дати можливість Україні підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом», – додав лідер «Батьківщини».

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 За його словами, необхідно пояснити росіянам, що з точки зору диктатури ще ніхто ніколи не вигравав і їм це теж не вдасться стосовно України.

 У той же час Яценюк повністю підтримує ідею проведення переговорів між Україною і Росією для вирішення всіх конфліктних питань.

Читайте також: