fbpx
Новини світу

Росспоживнагляд готовий до інспекції фабрик Рошен – Онищенко

  Керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко підтвердив готовність його відомства провести інспекцію фабрик кондитерської корпорації Roshen.

"Ми, нарешті, закінчили експертизу документів. Наступного тижня наші фахівці готові там бути", – сказав Г. Онищенко "Інтерфаксу" в четвер.

Він заявив, що сам збирається до Києва, але з іншими цілями – провести 17 жовтня засідання консультативної ради СНД по захисту прав споживачів. "Але я їду не в Roshen", – сказав глава Росспоживнагляду.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Г. Онищенко повідомив, що українська сторона не виступала з ініціативою провести консультації в Києві з приводу повернення кондитерської продукції на ринок в РФ.

Наприкінці липня " Росспоживнагляд " заборонив постачання в РФ шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen. Причина – претензії до якості.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

У середині серпня на переговорах у Москві Г. Онищенко і міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк домовилися про механізм повернення кондитерської продукції Roshen на ринок Росії. Передбачається інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями "Росспоживнагляду". Після інспекції відомство готове допустити українську продукцію на ринок РФ, але за умови контролю кожної партії.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: