fbpx
Політика

Уряд врегулював формування Державного картографо-геодезичного фонду України

Уряд прийняв постанову "Про внесення змін до Положення про порядок надходження, зберігання, використання та обліку матеріалів Державного картографо-геодезичного фонду України та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету міністрів України" – про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства, передає УНН.

Головним розробником документа стало Міністерство аграрної політики та продовольства спільно з Державним агентством земельних ресурсів.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Згідно з цими нормативно-правовим актом Держземагентству надаються повноваження щодо визначення державного підприємства, яке належить до сфери його управління, на яке будуть покладені функції з ведення Державного картографо-геодезичного фонду України.

Крім цього, в постанові визначено систему органів виконавчої влади, організацій, підприємств, які формують Державний картографо-геодезичний фонд України, до якої входять юридичні та фізичні особи, які мають необхідне технічне та технологічне забезпечення та у складі яких за основним місцем роботи є сертифікований інженер-геодезист , що відповідає за якість проведення топографо-геодезичних і картографічних робіт.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Також у документі визначається перелік топографо-геодезичних і картографічних матеріалів, що підлягають передачі Державному картографо-геодезичному фонду України на постійне, довгострокове та тимчасове зберігання, з метою їх використання суб’єктами господарювання для виконання відповідних робіт.

Джерело: УНН

Читайте також: