fbpx
Політика

Опозиція вимагає відкласти розгляд змін до Конституції щодо посилення незалежності суддів

Опозиційні фракції «Батьківщина», «Удар» і «Свобода» вважають, що виносити на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів у нинішній редакції не можна. Документ вимагає серйозних правок і змін. У зв’язку з цим опозиціонери вимагають зустрічі з президентом України Віктором Януковичем. Про це в ході пленарного засідання парламенту заявив у четвер, 10 жовтня, лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

«Ми вважаємо, що треба відкласти розгляд змін до Конституції. По-друге, потрібно зустрітися в терміновому порядку з президентом Януковичем як суб’єктом внесення змін Конституції, і в рамках цієї публічної дискусії з президентом потрібно внести суттєві правки в проект закону, на яких ми наполягаємо», – зазначив він.

Також Арсеній Яценюк розповів, що в новому законопроекті опозиційні фракції пропонують передбачити введення інституту відповідальності суддів, вимагають відновити право Верховного суду України переглядати будь-які судові справи. Неприпустимою, на думку Арсенія Яценюка, є також нинішня ініціатива скасування терміну повноважень генерального прокурора України. Парламент не захотів врахувати пропозиції опозиції і перейшов до розгляду законопроекту за повною процедурою.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: