fbpx
Новини світу

Наступного року дві шахти Макіївки отримають нові системи безпеки

Наступного року систему УТАС планується встановити на двох шахтах Державного підприємства "Макіїввугілля". Про це УНН повідомив директор Департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації Ігор Низів.

"У поточному та наступному роках систему УТАС планується встановити на шахтах "Калинівська-Східна" та "Бутівська", що входять до складу ДП "Макіїввугілля". Крім цього, УТАС отримають також ВП "Шахта ім. Є. Т. Абакумова" ДП "Донецька вугільна енергетична компанія" і шахта № 22 "Комунарська" ПАТ "Ш/у Донбас", – сказав І. Нізов.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Як раніше повідомляв УНН, на шахті "Холодна Балка" Державного підприємства "Макіїввугілля" (Донецька область) ввели в експлуатацію Уніфіковану телекомунікаційну систему диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами (УТАС).

Це третя за рахунком шахта ДП "Макіїввугілля", яка обладнана системою УТАС і з сьогоднішнього дня 33-тя  з усіх українських шахт.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Довідка: Головною метою і призначенням систем УТАС (Уніфіковані телекомунікаційні системи диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами) є запобігання на вугільних підприємствах вибухам, пожежам, аваріям, зокрема з груповими нещасними випадками.

Джерело: УНН

Читайте також: