fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Захист Баумгертнера оскаржив домашній арешт

Захисники генерального директора «Уралкалія» Владислава Баумгертнера повідомили про те , що було прийнято рішення оскаржити застосований запобіжний захід для їх підзахисного.

Нагадаємо, що на даний момент запобіжним заходом призначений домашній арешт. Адвокат Баумгертнера Дмитро Горячко додав, що дана скарга була направлена ​​до Генеральної прокуратури Білорусі. Після того, як співпраця «Уралкалія» і «Білоруськалію» була припинена, Владислав Баумгертнер був заарештований. Арешт відбувся 26 серпня в Білорусі.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Генеральний директор «Уралкалія» Владислав Баумгертнер звинувачується в перевищенні влади, а також службових повноважень. За даними слідства, дії Баумгертнер завдали Білорусі збитків на суму 100 мільйонів доларів. За попередньою інформацією, генеральному директору «Уралкалія» загрожує до 10 років позбавлення волі. 26 вересня суд ухвалив рішення змінити запобіжний захід для голови «Уралкалія» , призначивши її у вигляді домашнього арешту. В даний момент розслідування кримінальної справи триває.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

За матеріалами: baltinfo.ru

Читайте також: