fbpx
Спорт

Естафета олімпійського вогню залишила Москву і відправилася по Росії

Олімпійський вогонь, який побував у московському метро і Останкінської телевежі, покинув межі російської столиці і відправився по країні. Вже з сьогоднішнього дня, десятого жовтня його зустрінуть у п’яти підмосковних містах – Коломні, Одинцово, Архангельському, Красногорську і Дмитрові.

У ході своєї 120-денної подорожі вогонь побуває на вершині Ельбрусу, опуститься на дно Байкалу, підніметься в небо на МКС. А напередодні Олімпійський вогонь подорожував по різних куточках Москви.

У столичне метро вогонь супроводжувала посол паралімпіади "Сочі -2014" співачка Діана Гурцкая. "Гордість переповнює мене за свою країну", – сказала з цього приводу заслужена артистка Росії.

Відразу ж після підземки вогонь піднявся на найвищу в Європі телевізійну вежу – Останкінську, куди його доставила срібний і бронзовий призер Олімпійських ігор з фігурного катання Ірина Слуцька. Крім цього вогонь побував в одній з московських шкіл, а в МВС головний символ Олімпіади зустріли червоною доріжкою і духовим оркестром.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Основні урочистості з нагоди естафети олімпійського вогню проходили на Красній площі, де уздовж живих коридорів, утворених з сотень глядачів, полум’я передавали один одному міністри, політики, спортсмени, вчені, діячі культури. Відомий російський режисер Микита Михалков сказав: "Звичайно, це штука хвилююча, зворушлива. Я себе почуваю якимось пацаном : всі кричать, всі хвилюються, я – теж ". А прославлений фігурист Ілля Авербух зізнався, що пронести вогонь мріяв завжди, і навіть бачив це у сні: "Я весь мокрий від хвилювання, відповідальності, щастя. Таке буває тільки раз у житті".

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Навіть завжди впевнений у собі політик Володимир Жириновський зізнався, що хвилюється. "Коли була Олімпіада, 1980-й рік, я був в такому положенні, що мене б ніхто не покликав взяти участь. А зараз я – учасник, костюм видали. Позаду – Кремль, це найсвятіше місце", – підкреслив лідер ЛДПР. Велике свято на Красній площі завершився грандіозним фестивалем світла, в якому брали участь кращі дизайнери і художники світу.

Естафета олімпійського вогню залишила Москву і відправилася по Росії (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: