fbpx
Політика

Гідо Вестервелле: Німеччина готова прийняти Юлію Тимошенко

 Німеччина готова прийняти на лікування колишнього прем’єр – міністра України Юлію Тимошенко. Про це сьогодні, 10 жовтня, на брифінгу в українській столиці після переговорів з Віктором Януковичем заявив голова Міністерства закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле.

 «Німеччина вже зробила свою пропозицію. Німеччина готова прийняти на лікування Юлію Тимошенко і дана пропозиція носить гуманітарний характер», – заявив Гідо Вестервелле. Він підкреслив, що переговори з головою української держави носили конструктивний характер, проте подробиць міністр закордонних справ ФРН не повідомив.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Я вдаватися в подробиці не можу, розмова була дуже інтенсивною і довгою. Я хочу відзначити, що ми зараз знаходимося в складних переговорах, як з правової, так з політичної точки зору», – додав німецький міністр.

 Вестервелле також запевнив, що ФРН зацікавлена ​​в успішності саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі і в позитивному завершенні зусиль усіх сторін у даному напрямку. Крім того, голова зовнішньополітичного відомства Німеччини відзначив зусилля української влади щодо вирішення питання Юлії Тимошенко на шляху підписання угоди про асоціацію України з ЄС.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: