fbpx
Політика

Головний редактор Guardian продовжить публікувати відомості Сноудена

Головний редактор британської газети Guardian Алан Расбріджер відкинув заяву голови служби контррозвідки МІ5 Ендрю Паркера про те, що розголошення секретних даних є "подарунком терористам".

Ресбріджер вважає, що завдання ЗМІ – стимулювати громадську дискусію. Такими словами головний редактор Guardian відповів голові британської розвідки Паркеру, що стверджує, що публікація розвідданих може серйозно зашкодити інтересам безпеки країни.

Примітно, що Паркер у своєму виступі в Королівському інституті збройних сил жодного разу не згадав ні екс-співробітника спецслужб США Едварда Сноудена, ні газету Guardian, що публікує оприлюднені ним секретні матеріали, частина яких належить до діяльності управління урядового зв’язку Великобританії.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

У той же час, з контексту промови було зрозуміло, що йдеться про них. "Подібна інформація на руку терористам. Це подарунок їм, щоб вони могли від нас вислизнути і напасти на нас у зручний їм час", – заявив глава МІ5, додавши, що оприлюднення інформації про технічні можливості та обмеження Управління урядового зв’язку заподіює неймовірну шкоду країні і суспільству.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Тим часом, Алан Расбріджер здивований тому, як мало депутатів палати громад хоч якось висловилися на цю тему. На його думку, британський парламент не хоче це обговорювати, а тому, «завдання преси – стимулювати дискусію, яка цікавить людей у всій Америці, у всій Європі».

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: