fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У справі про катастрофу Costa Concordia свідчення дали перші свідки

 Сьогодні, 9 жовтня, в Римі закінчилося дводенне судове засідання у справі про катастрофу лайнера Costa Concordia. Нагадаємо, що капітан судна Франческо Скеттіно є головним обвинуваченим у даній справі. Італійця звинувачують у ненавмисному вбивстві 32 осіб, підтопленні судна і в злочинній недбалості.

Італійські засоби масової інформації повідомляють, що в ході минулих слухань на процесі виступили перші свідки: штурман – картограф лайнера Сімоне Канесса і помічник капітана машинного відділення Джованні Іаккаріно.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Виходячи з даних свідків, а також з даних, які містив «чорний ящик», стало очевидним, що капітан Costa Concordia Франческо Скеттіно зрозумів всю серйозність того, що відбувається моментально. Однак, незважаючи на всі підказки і заклики команди лайнера, він не поспішав оголошувати тривогу і починати евакуацію.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Крім цього свідки у даній справі підтвердили той факт, що капітан прийняв рішення істотно змінити маршрут проходження лайнера біля Джильо. За словами свідків, лайнер повинен був проходити в 5 милях від берега, проте капітан дав розпорядження пройти в 0,5 милі від узбережжя.

За матеріалами: baltinfo.ru

Читайте також: