fbpx
Політика

У Нігерії звільнили російських моряків

У Нігерії суд виніс рішення і звільнив російських моряків з судна Myre Seadiver, які раніше, у жовтні 2012 року, звинувачувалися в контрабанді зброї. Передбачається, що незабаром вони всі зможуть повернутися на батьківщину.

Таким чином, семеро російських моряків з судна Myre Seadiver виправдані і звинувачення проти них визнані неспроможними.

Більше півроку моряки були змушені перебувати в російському посольстві і не мали права залишати його, так як дипломати поручилися за них особисто, визволяючи з нігерійської в’язниці, в якій тим довелося провести півтора місяця, а до цього вони невідлучно перебували під конвоєм на судні.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

"У в’язниці, звичайно, не мед, але компанія і консульський відділ посольства створили нам умови, найбільш сприятливі для нас. Але навіть цей вихід під заставу дався їм нелегко", – розповів головний інженер Myre Seadiver Василь Чичканов.

Нагадаємо, в жовтні минулого року нігерійські ВМС затримали корабель Myre Seadiver, що зайшов в порт Лагоса, виявивши в трюмі судна, що належало міжнародній компанії Moran Security Group і що ходило під прапором Нідерландів, нібито незадекларовані автомати Калашникова, гвинтівки і боєприпаси.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

У Нігерії звільнили російських моряків (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: