fbpx
Політика

Новим главою ФРС США призначена Джанет Йеллен

За повідомленням агентства Reuters, що посилається на представника Білого дому, новим главою Федеральної резервної системи стала заступник голови ради керуючих організації Джанет Йеллен, саме її кандидатура влаштувала президента Барака Обаму.

Передбачається, що про це рішення буде оголошено сьогодні в 15:00 за місцевим часом. ЗМІ дізналися, що на заході буде присутній і нинішній глава ФРС Бен Бернанке.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Кандидатура Йеллен стала розглядатися після того, як колишній міністр фінансів Лоуренс Саммерс, що вважався до цього основним претендентом, відмовився від нового призначення. Таким чином, 67-річна Йеллен стане першою жінкою, яка очолює ФРС. Аналітики припускають, що вона буде продовжувати політику свого попередника.

Як відомо, повноваження нинішнього чинного глави Федеральної резервної системи Сполучених Штатів Бена Бернанке закінчуються в січні наступного року. Сам же він неодноразово заявляв журналістам, що не хоче залишатися на новий термін і після закінчення повноважень обов’язково залишить свій пост.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: