fbpx
Кінотеатри

У Нью-Йорку відкривається Тиждень російського кіно

Фільмом-відкриттям Тижня російського кіно, що стартує сьогодні в Нью-Йорку, стане картина "Географ глобус пропив" Олександра Велединського з Костянтином Хабенським у головній ролі. Раніше ця стрічка вже завоювала головний приз міжнародного кінофестивалю «Кінотавр – 2013» .

«Ми не випадково обрали фільм "Географ глобус пропив" для відкриття Тижня російського кіно в Нью-Йорку. Ця стрічка – сенсація року: єдиний російський фільм сезону, який стихійно об’єднав прихильників авторського психологічного кінематографа і шанувальників нового масового кіно, туга за СРСР "ретроградів" і дослідників сьогоднішньої Росії», – розповів програмний директор Тижня російського кіно, відомий кінокритик Антон Долін. За його словами, «Географ глобус пропив» – це і драма, і комедія, і мораль, і любовна історія, і реквієм за "втраченим поколінням".

Тиждень російського кіно в Нью-Йорку, що проводиться в США  14-й раз, триватиме до 13 жовтня. У рамках кінофоруму американські глядачі зможуть побачити десять фільмів, знятих в 2012-2013 роках.

Тиждень російського кіно в Нью-Йорку (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: